Forskudsopgørelse

Har du styr på dine løbende skattebetalinger? Vil du undgå restskat og renter? Eller vil du bare gerne sikre, at det hele er med?

PrivatRevision hjælper med gennemgang af din forskudsopgørelse for 2.500 kr. inkl. moms.

Forskudsopgørelsen er et estimat over, hvad du har af indkomst, og dermed hvad du skal betale i skat. En korrekt forskudsopgørelse vil ofte give en sikkerhed mod ubehagelige restskatter.

Har du omlagt lån, kan der være væsentlig forskel på, hvilket rentefradrag du skal have i løbet af året.

For mange vil der også kunne betale sig på forhånd af få estimeret og indtastet kørselsfradrag, rejsefradrag, servicefradrag m.fl.

Desuden bør du være opmærksom på følgende grænser for topskat og høj aktieskat:

  • Lønindkomst over 618.370 kr.
  • Nettokapitalindkomst over 48.800 kr. (pr. ægtefælle)
  • Aktieindkomst over 58.900 kr. (pr. ægtefælle)

Har du indkomst, der overstiger ovenstående grænser, vil du nemlig omfattes af topskat eller aktieskat på den høje sats. Omfattes du af topskat på din indkomst, og betaler du dermed mere i skat af de beløb, der overstiger ovenstående satser, er det ikke sikkert, at din arbejdsgiver trækker tilstrækkeligt meget skat i din indkomst. Dette kan medføre både overraskende restskatter og dyre renter.

Har du aktieindkomst over 58.900 kr. trækkes der ofte kun 27% automatisk. Resten skal du selv sørger for bliver trukket eller indbetalt. Aktieindkomst fra udlandet beskattes ofte heller ikke automatisk til Danmark.

Er du allerede opmærksom på, at du har indtægter over disse grænser – eller bliver du opmærksom på det i løbet af året – giver det god mening at tilrette forskudsopgørelsen og få betalt evt. restskat inden årets udløb. Dermed undgås overraskelser på årsopgørelsen, restskatter og renter herpå.

PrivatRevision kan tilbyde at hjælpe med en gennemgang af din årsopgørelse for kun 2.500 kr. inkl. moms. For ægtepar tilbyder vi det samlet for 3.500 kr. inkl. moms.

Her gennemgår vi indkomst, fradrag og gør dig ajour med den skat, du forventeligt skal betale.

Gennemgangen kan være over telefon, Teams-møde eller mail. Vi vil dog altid gerne først have nogle informationer.

Det skal vi bruge for at gennemgå din forskudsopgørelse:

  • Adgang til din personlige skattemappe. Dette gives på skat.dk, login som Borger, vælg Profil, Giv adgang til CVR-nr. 26346444 (indtastes 2 gange), Alle informationer (vi har brug for at kunne se tidligere årsopgørelse og skatteoplysninger)
  • Overblik over dine forventede indtægter i runde tal
  • Dine forventede renteudgifter
  • kørsel til og fra arbejde
  • børnebidragsbetalinger
  • Antal rejsedage for arbejdsgiver og hvem der har betalt kost og logi

Gennemgangen kan være over telefon, Teams-møde eller mail. Vi vil dog altid gerne først have nogle informationer.

Det giver overblik, og du undgår ubehagelige overraskelser.

Forskudsopgørelsen er et estimat, og man må være forberedt på, at man særligt ved høje indkomster eller ved komplekse skatteforhold ikke opnår en millimeterpræcis forskudsopgørelse, da forudsatte hændelser, bonusser, renter og afkast ikke altid indtræder som forventet. Men du er godt på vej med en professionel til at gennemgå din forskudsopgørelse.

Kontakt os HER for en gennemgang af din forskudsopgørelse.