Leje af arbejdskraft

det engelske flag

Har du udenlandsk arbejdskraft til at arbejde for dig eller din virksomhed, skal du være opmærksom på, om du omfattes af reglerne for arbejdsudleje.

Har du en udenlandsk virksomhed til at udføre et stykke arbejde for dig, kan det være udmærket, så længe denne virksomhed leverer en hel ydelse, de selv tilrettelægger, og som de sender dig en faktura for.

Men har du hyret udenlandsk arbejdskraft, og du reelt er arbejdsgiveren, risikerer du, at du står med ansvaret, hæftelsen og pligten til at indeholde AM-bidrag og skat. Det kan f.eks. være, hvis man har hyret et sjak udenlandske håndværkere til at opføre en garage eller at sætte nyt køkken op. Denne pligt ophører ikke ved, at de pågældende arbejder reelt er skattesubjekterne. Køber du ren arbejdskraft, kan du være forpligtet til at indeholde skatten.

Der findes en række kriterier og en omfattende praksis for, hvornår der er tale om arbejdsudleje (hvor modtager har pligt til at indeholde skat) og hvor der modsat er tale om, at der blot er købt en ydelse fra en udenlandsk virksomhed.

Kontakt os gerne hvis du ønsker vejledning omkring regler og pligter vedr. arbejdsudleje.