Budget – til erhverv eller privat

Et budget er det ultimative styringsværktøj til din eller din virksomheds økonomi

Et budget kan bruges til at se, hvad fremtiden muligvis kan bringe.

Budgettet kan bruges til enkeltstående begivenheder som f.eks. ved etablering af virksomhed eller inden køb af familiens drømmebolig.

Budgettet kan dog mere end blot at hjælpe på vej, når der sker ændringer i dit liv.

Budgettet kan dog også anvendes som en mere fast bestanddel af virksomhedens eller husstandens økonomistyring.

En aktiv økonomistyring er en af de væsentligste forudsætninger for at bevare kontrollen over sin økonomi. Et regnskab ser tilbage på det foregående år, og det ser som udgangspunkt på helheden i forretningen eller i den private økonomi.

En aktiv økonomistyring begynder med et budget. Dette budget laves over driften, hvor indtægter stilles op imod forventede omkostninger og udgifter. Budgettet bør være detaljeret, og det bør tage aktivt stilling til de faktorer, som på kort sigt kan ændre det økonomiske billede.

Budgettet skal derefter følges op. Enten med baggrund i en ajourført bogføring eller – for private – med udgangspunkt i bankkontoudtog. Denne løbende ajourføring viser, hvordan de realiserede indtægter og udgifter, sammen med forventningerne til året, danner en prognose over årets resultater. Du har med andre ord forudsætningerne for at ændre dit resultat og dit regnskab imens årets aktiviteter pågår. Du kan endvidere se ændringerne på de segmenter og på de områder, der er relevante.

Budgetstyring er et af PrivatRevisions mest populære ydelser. Vi udbyder det uanset, om du får dit egentlige regnskab udarbejdet hos os eller et andet sted.